Visst finns det mycket vackra saker att möblera och styla med i ditt hem. Jag själv verkligen älskar att möblera och styla boytor. Men det finns en underliggande lust hos mig att det mer eller mindre skall finnas en bra funktion så att vardagslivet blir enklare och strukturerat men givetvis även vackert för ögat. Här nedan är några saker som kombinerar funktion och ändå är vackert att se på.

Burkar till löste.
Väggklocka
Vackert underlägg/bricka i sten.

Så härligt när nu vårsolen äntligen tittar fram efter en lång, grå och kall vinter  blir man så sugen på att städa och röja i sina gömmor.

Att ha sina saker på rätt plats gör det enklare att hitta dem och när man har struktur i detta så samlar man inte på sig saker som man inte behöver och heller inte använder. Genom att ha denna ordning som bas så blir städningen enkelt och du får ett hem som upplevs som städat och rent. För att få lust att ha denna ordning tycker jag att man skall inköpa bra förvaring och även den som ger en fin upplevelse för ögat.

Har du svårt att få ordning i ditt hem och behöver hjälp med att komma igång så maila mig nina@cozyretreat.se så kan jag hjälpa dig i ditt lilla eller stora projekt.

IMG_1842

IMG_1877

Att skapa en inspirationsplats kan ge dig ökad möjlighet att få tid till skapande, meditation eller en lässtund i de böcker som skänker dig lust och kunskap. Min plats som jag har skapat är till för att jag skall få en lätthet i att ta till mig mitt intresse för färg och form. Jag har en härlig fåtölj där jag kan krypa upp och njuta. En gammal hylla från loppis blir funktionell då jag vill kunna sortera mina pärmar, böcker och tidningar på ett bra sätt. Lampan hittade jag då jag skulle lämna skräp på återvinningen. Ibland har de en hörna där det står saker som man får ta av om det faller en i smaken, vilket denna lampa gjorde. Jag gillar att blanda nytt och gammalt då det ger en harmoni och mjukhet i rummet. Förvaring är ett måste om man skall ha ordning, mina färgglada pärmar och tidssamlare gör mig extra glad. På ena hyllplanet och golvet har jag träbackar från Jysk, där i kan jag samla mina tidningar.

Har du svårt att skapa din inspirationsplats så hör av dig till mig så kan vi tillsammans skapa den.

 

Inspiration1Inspiration

 

För några veckor sedan besökte jag mässan Trend och Form i Göteborg. Så mycket fint i färg och form som jag fick njuta av.  Är lite sparsam med dekorationer på väggar men dessa väggtavlor är helt underbara från företaget Trademan.

 

014013 - kopia

Och vi har typiskt Aprilväder där den kyliga luften hänger trotsigt kvar och har inte förstånd att släppa taget ännu.
Har trotsat kylan och har röjt i min trädgård och städat så nu är våren verkligen välkommen och även värmen med.

IMG_7092

Så här i vårtider så blir man så sugen på att strukturera olika saker. La en hel dag på att städa och strukturera våran bod med redskap, leks,aker fiskespö, gräsklippare och allt vad som kan finnas i ett sådant förråd. Ni vet där man sällan vill gå in i för det påminner om ett måste-göra. Men nu är det klart och sonens kommentar var att ”nu måste vi skärpa oss” och hålla ordning när det blev så fint.Om du får ordning på ett ställe så är det så mycket roligare att vistas där.

IMG_2030IMG_2033IMG_2031IMG_2032

När vi senast var i Barcelona sprang jag på en affär som sålde retro möbler. En del av möblerna hade man målat detaljer så att det fick en ny touch. Lite kul för den händige.

IMG_0756

Retro med ny touch

 

Varför skall man ha flera ljuskällor? Ljusspottarna i taket räcker för att belysa hela rummet. Jag tycker det är trevligt med flera ljuskällor samt att ha en taklampa över matobordet som ramar in det hela. Har letat efter lampa till matbordet och har funnit att det inte var så lätt att hitta någon som är i rätt storlek. Det krävs en lite större lampa så att den inte ser för liten ut. Har fallit lite för några stycken som du kan se här nedan, snabba beslut är bra i bland men i detta fallet får jag nog fundera lite till.

Lampa

lampa

lampa

lampa

När det gäller  nytillverkat så sprang jag på vackra fat från Paradisverkstaden i möbelaffären Sköna rum, Göteborg.  Det är sällan man brukar falla för alla artiklar som kommer från en leverantör, men när det gäller Paradisverkstaden blir man alldeles varm av alla vackra saker som dom gör.

IMG_1335IMG_1334

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men man kan även hitta vackra fat och vaser på auktion för ett billigare pris, dessa kommer från Gustavsberg och Rörstrand. Det handblåsta hjärtat är från Skagen.

.IMG_1379